Китай строи огромен център за карантиниране на 300 км южно от

...
Китай строи огромен център за карантиниране на 300 км южно от
Коментари Харесай

Китай строи огромен карантинен център в провинция Хъбей

Китай строи огромен център за карантиниране на 300 км южно от Пекин, който би трябвало да стане подготвен до дни. По построяването му са ангажирани стотици служащи, сменящи се през 24 часа, които сглобяват постройката от подготвени стаи, бели на цвят, съобщи Франс прес. 

Азиатската страна значително надделя епидемията от предходната пролет с помощта на карантинни ограничения, пресяване на пасажерите, идващи от чужбина, следене на пътуващите по вътрешни направления и наложителни проби. От средата на май в Китай е регистриран единствено един смъртен случай - предходната седмица. Но записаните през последните седмици стотици инфектирани, макар че надалеч не са достигнати равнищата от Европа и Съединени американски щати, провокираха мощен отговор от управляващите - изолираност и наложителни проучвания. 

Новото огнище в Шъцзячуан с 11-милионно население, център на северната провинция Хъбей, около Пекин, накара управляващите да построят там необятен карантинен център, с цел да изолират застрашените лица. Днес стотици служащи с кранове сглобяват постройката от подготвени бели стаи, на огромен терен край града. Сцените припомнят по какъв начин предходната година бяха построени в границите на дни краткотрайни лечебни заведения в Ухан, града, където новият ковид бе открит за пръв път.

Карантинният център в Шъцзячуан ще има бани, топла вода, безжичен интернет и климатици. Според националната телевизия там ще може да бъдат настанявани по над 4000 души едновременно.

Междувременно в Северен Китай започнаха да се появяват нови дребни огнища на вируса, поради които милиони локални поданици биват поставяни под една или друга форма на карантина и минават проби. Китайските управляващи са изключително бдителни през седмиците преди отпуските за лунната Нова година (11-17 февруари), когато голям брой хора се завръщат по родните си места, с цел да прекарат с околните си най-големия празник в страната, показва Франс прес.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР